BIOGRAFIAT WIKI TEEMAT VIDEOT UUTISET PALKINNOT INFO YHTEYSTIEDOT
HAKU

1972 (laulu)

Pomus

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Perustiedot

Sävellys: Anssi Kela
Sanat: Anssi Kela
Sovitus ensilevytyksessä: yhtye
Kustantaja: manus
Ensilevytys: 2003 Anssi Kela: Suuria kuvioita (RCA/BMG)

Tarina

Anssi Kela: – Istuin autossa kaverini kanssa. Hän kertoi saaneensa kutsun luokkakokoukseen ja mietiskeli, että kehtaakohan sinne lähteä. Kaikilla muilla on kuitenkin jo perheet, omakotitalot ja hyvät ammatit - hän ei kokenut saaneensa elämässään aikaiseksi juuri mitään. Kaverin tilittäessä minä istuin vieressä myhäilemässä hiljaa partaani. Ajattelin, että tästä saa niin hyvän biisin.

[-]
Se oli viimeinen Suuria kuvioita -albumille syntynyt biisi. Tein sen niin kuin nyt yleensäkin, eli rämpyttelin akustisen kitaran kanssa. Kun se rupesi olemaan valmis, niin minulle tuli tosi vahva fiilis, että ’Lemonatorin täytyisi vetää tämä’; se kuulosti jo valmiiksi ihan niiltä. Se on esimerkki biisistä, mistä minulla oli vahva visio, ja se taltioitui levylle täydellisesti sellaisena kuin olin ajatellutkin. Se oli selkeästi bändibiisi, ja jos olisin yrittänyt äänittää sitä yksinäni, siitä ei olisi tullut tuollainen.

[-] Joskus syntyy biisejä, joista tietää että ne tulee toimimaan. Kun 1972-biisiä miksailtiin, fiilis rupesi olemaan aika vahva. Mietti, että ’jos tuo ei ole hittibiisi, muutan Pohjois-Norjaan perkaamaan turskaa’. Sama fiilis oli aikanaan Milla-biisin kanssa.

Lähteet


Juho Juntunen: Anssi Kela ja Nummelan jälkeiset nauhat (Soundi 8/2003).

Anssi Kela: Singlet 2000-2010 -cd:n kansitekstit (RCA/Sony 2010).Henkilökohtaiset työkalut